Mesim gjeografie

Ne nje nga stacionet televizive shqiptare. Emision femijesh. Drejtuesja, me nje buzeqeshje, ju drejtohet femijeve ne studio:Si ja kaluat me pushime te dashur femije?
Miiiiiiirrrrrrrrrr, – pergjigjet korri i femijeve.
Me siguri do jeni kenaqur e do keni vizituar vende te bukura, – vazhdon drejtuesja gati retorikisht.
Poooooooo! – pergjigjet pritshem korri.Drejtuesja me mikrofonin ne dore ju afrohet femijeve.Ku ishe ti, xhan? – i drejtohet nje djali.
Ne Itali, teta, tek xhaxhai.
Shume bukur. Po, ti, mi xhan? – mikrofoni i drejtohet nje vajze simpatike.
Ne Turqi, me mamin, babin dhe motren.
Mrekulli, – reagon drejtuesja, buzeqeshja e palevizur ne fytyre.
Po, ti, te keqen teta, ku ishe? Me siguri, edhe ti ne ndonje vend shume te bukur.
Po, teta, une isha ne Maqedoni, ne liqenin e Ohrit, – pergjigjet rreth 7-8 vjecarja, e lumtur qe mikrofoni i eshte drejtuar edhe asaj.
Jo, xhan i tetes, ti ishe ne liqenin e Pogradecit.
Jo, teta, ne liqenin e Ohrit, – kembengul vajza.
Quhet liqeni i Pogradecit, – pergjigjet prere drejtuesja, buzeqeshja paksa me e vogel.
Po, jo, moj teta, se mua ma tregoi babai ne harte dhe ishte shkruar Liqeni i Ohrit.

Teksa degjoj kembenguljen e vogelushes dyshoj se midis saj dhe te atit te saj, diku ne breg te liqenit; nga ana matane Pogradecit ku jane duke bere pushimet, duhet te jete zhvilluar nje dialog si i meposhtmi:

Babi, pse i thone Liqeni i Ohrit keta njerezit ketij liqenit ketu? Ky eshte liqeni i Pogradecit.
Jo te keqen babi, ky liqen e ka emrin Liqeni i Ohrit.
Po, jo, more babi, liqeni i Pogradecit.
Shiko ketu, te keqen babi, – thote babai dhe drejton nje harte gjeografike se bijes ku shkruhet Liqeni i Ohrit.
Po, mbase e kane shkruar gabim ketu ne kete harten emrin e liqenit, babi.
Shikojme nje harte tjeter, po deshe.
Po, pse i themi atehere liqeni i Pogradecit?
Po, sepse eshte ne ane te Pogradecit, e i ka ngelur keshtu. Po, emrin zyrtar e ka liqeni i Ohrit.

Kete leksion vajza po ja perserit zonjes drejtuese te emisioni.

Teta, une e lexova me syte e mi ne harte, ishte shkruar Liqeni i Ohrit.
Drejtuesja nuk qesh me dhe nuk e fsheh fare nervozitetin. I kthehet vogelushes qe eshte gati duke qare me nje ze te eger:
Eshte liqeni i Pogradecit dhe pike. Babai yt nuk e di mire.

Kamera largohet nga fytyra e drejtueses, por edhe e vogelushes dhe perqendrohet tek skenografia. Nderkohe, dikush, mbase regjizori duhet t’i kete bere ndonje shenje drejtueses. Kamera kthehet tek drejtuesja, e cila vesh shpejt e shpejt nje buzeqeshje dhe me shume mundim kerkon te ktheje rrjedhen e emisionit per nga qellimi i tij. I cili ishte … cili ishte?

Selfmade Radio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: